Sinuzita

 

            “O tehnică cunoscută sub numele de irigare nazală poate ajuta persoanele care suferă de diferite afecțiuni ale sinusurilor. Mai mulți cercetători din domeniul medicinei au făcut studii prin care au evidențiat beneficiile irigării nazale cu soluție salină. Cu ajutorul unui vas neti, căile nazale sunt curățate de praf, alergeni și diferite substanțe care duc la inflamarea mucoasei, aceasta din urmă favorizând apariția sinuzitei”

 

Dr. Joseph Mercola, http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2007/12/20/how-to-flush-away-sinus-ills.aspx

 

“Alergiile și diversele probleme ale sinusurilor, duc în timp la apariția sinuzitei, o afecțiune tot mai frecventă în zilele noastre. Pentru a o trata în mod natural, puteți folosi un neti pot, un vas care se folosește pentru irigarea nazală cu soluție salină. Mai multe studii medicale au arătat faptul că irigările nazale sunt benefice pentru pacient. Acestea ajută corpul să elimine agenții iritanți care se adăpostesc în căile nazale. Acele firisoase mici de păr din nas, cunoscute sub numele de cili, adună de-a lungul unei zile praf, bacterii și chiar virusuri. Irigarea nazală ne ajută să scăpăm de acești intruși, înainte ca ei să irite și să infecteze mucoasa nazală și să ducă în timp la instalarea unei sinuzite.”

 

Dr. Monty V. Trimble, M.D. , Head and Neck Surgery Otolaryngologist, Rhinologist, ENT & Sinus Surgeon : http://dfwsinus.com/nasal-sinus-saline-irrigation-neti-pot/