Sforăitul si apneea în somn se tratează natural cu vasul Neti sau Neti Pot

Notă informativă:
Informatiile prezentate in acest articol atestă că sforaitul si apneea in somn se tratează natural, folosind vasul Neti. Aceste informații sunt preluate și traduse în limba română din diferite reviste medicale, studii clinice, declaratii ale unor medici renumiți, articole ale unor medici, cercetari stiintifice, declaratii ale unor pacienti care au folosit Neti Pot, site-uri cu specific medical, site-uri oficiale ale unor firme producatoare de dispozitive medicale, sau site-uri cu specific Yoga sau Ayruveda. In partea de final a articolului, sunt specificate sursele folosite pentru redactarea articolului. Firma Emblem of Nature SRLD, proprietara site-ului "Lampa lui Aladin" nu-si asuma aceste informatii ca fiind proprii.

Ce este sforaitul?
Sforaitul este sunetul produs in zona nasului sau faringelui, atunci cand se ingusteaza calea prin care intra aerul in plamani. Aceasta vibratie poate fi produsa la nivelul cavitatii nazale sau intre peretele din spate al faringelui si vălul palatin, uvula (omuleț), limba sau epiglota.

Ce este apneea in somn sau SAS (sindromul de apnee in somn)?
Apneea este o intrerupere temporara a respiratiei. Aceasta intrerupere a respiratiei este cauzata de o blocare a cailor respiratorii. In general acest blocaj apare la nivelul faringelui. 

de ce sforaim? vibratie la nivelul nasului sau faringelui

De ce sforaim?
Cauzele care produc sforăitul şi, uneori, oprirea respiraţiei în timpul somnului sunt:
- obstrucţia nazală
- rinita cronică hipertrofică sau ingrosarea cornetelor (din cauza poluarii, a aerului conditionat, a conservantilor) este acea patologie în care capacitatea de constricţie şi micşorare în volum a cornetelor nazale inferioare scade
vegetaţiile adenoidiene (polipii)
- infectii nazale (micoze nazale)
- slabirea musculaturii vălului palatin
- amigdalele hipertrofice (mărirea in volum a amigdalelor palatine)
- obezitatea (poate duce la ingustarea cailor respiratorii)
- consumul de alcool,  somnifere, mancatul excesiv inainte de somn (relaxeaza muschii la nivelul gatului si vălul palatin), fumat (poate irita caile respiratorii), consumul de lactate (poate cauza formarea de mucus in gat si nas)

Cum scăpăm de sforăit? Este o întrebare formulată tot mai des în ultima vreme. O cauza importanta se datoreaza creșterii galopante pe care o înregistrează indicii de poluare de pe întreaga planetă. Ce legătură există între poluare și sforăit? Una foarte importantă. Cu cât aerul pe care-l respirăm este mai poluat, cu atât căile noastre respiratorii la nivelul nasului sunt mai inguste. Aceasta este o reactie normala a corpului atunci cand bulbul olfactiv depisteaza noxe in aer. Astfel apare rinita cronică hipertrofică sau ingrosarea cornetelor. Se stie ca alergenii și impuritățile duc la ingrosarea cornetelor nazale, iar în timp la congestionarea căilor respiratorii, iar una dintre consecințe este sforăitul.
Exista mai multe metode prin care se poate scapa de sforait, pe care le prezentam in continuare:

1. Folosirea de plasturi pentru nas si spray-uri nazale

Deși există plasturi (dilatatori nazali) și spray-uri nazale care rezolvă problema sforăitului, s-a constatat că acestea sunt doar soluții temporare și care nu fac altceva decât să cronicizeze această stare. 


2. Intervenția chirurgicală  antisforăit

O solutie chirurgicala pentru a scăpa de sforăit este reprezentata de înlăturarea anumitor obstacole care blocheaza libera circulatie a aerului catre plamani. Astfel, prin intervenția chirurgicală sunt scoase amigdalele, se taie omulețul (uvula) și se scurtează și rigidizează vălul palatin, astfel încât să nu mai ”fluture” si să  nu mai facă  zgomot in timpul somnului.
Interventia chirurgicala poate inlatura sforaitul, dar are si efecte adverse. Inlaturarea chirurgicala a amigdalelor nu este recomandata de catre anumiti medici. Amigdalele sunt un organ de lupta impotriva infectiilor si au un sistem imunitar foarte bine definit, deoarece la nivelul lor se formeaza anticorpi.


3. Tratamentul sforaitului cu radiofrecventa

Aceasta interventie consta in aplicarea pe valul palatin (de care atarna omuletul) a unui curent electric special proiectat pentru a produce o incalzire a tesuturilor. Incalzirea are ca efect o denaturare a proteinelor tisulare, urmata de inducerea unui proces de scleroza progresiva a valului palatin, concretizat in final in retractia si scurtarea acestuia. Aceasta este o metoda mai putin invaziva decat cea chirurgicala, prezentata precedent, dar nu asigura un randament mare si se preteaza doar atunci cand cauza sforaitului este reprezentata de slabirea musculaturii vălului palatin.

4. O medoda naturala pentru tratarea sforaitului si apneei in somn - folosirea Neti Pot-ului sau a vasului Neti:

Vasul Neti sau Neti Pot (in limba engleză) este un dispozitiv care iși are originea în India antică. A fost folosit de-a lungul a mii de ani în medicina tradițională indiană - Ayurveda si in Yoga. Acest dispozitiv cunoscut până in 2007 doar în India, a ajuns sa fie cunoscut la nivel mondial datorita celebrului Dr. Oz, care l-a prezentat în emisiunea cunoscutei realizatoare TV, Oprah, în Statele Unite al Americii.

Doctor Oz este un adept al utilizării Neti Pot-ului pentru afecțiunile respiratorii și din acest motiv l-a promovat apoi în SUA, in propria emisiune TV. De atunci a ajuns sa fie folosit de milioane de oameni de pe tot Mapamondul, chiar și de către celebritațile de la Hollywwod.

Pentru a vedea cum se foloseste, va rugam sa vizualizați filmulețele de mai jos.

Dr. Oz a considerat necesar să facă această promovare din cauză că americanii nu erau obișnuiti să-și introducă soluție salină în nas și nu cunoșteau beneficiile utilizării Neti Pot-ului.

Mai demult, medicina vestică promova irigațiile nazale cu soluție salină sau apă de mare, dar folosind spray sau picături cu pompița nazală. Recent, medicina modernă a făcut mai multe cercetări asupra Jala Neti (metoda de purificare cu ajutorul Neti Pot-ului), iar rezultatele au fost bune. Acum chiar si medicina moderna încurajează utilizarea Neti Pot-ului pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, iar medicii recomanda Neti Pot-ul. 
87% dintre medici de familie recomanda irigatiile nazale (sursa - click aici).
Avantajul folosiri Neti Pot-ului față de picaturile cu soluție salină este dat de faptul că, un volum mare de apa spală si curăță cavitatea nazală si faringele.

Scopul principal al utilizarii vasului Neti este acela de a reduce excesul de mucus si a curata canalele energetice de la nivelul partii superioare a corpului, dar in urma practicii s-a constatat că Neti Pot-ul ajuta si la tratarea unor afectiuni respiratorii.

Asadar, utilizarea vasului Neti este metoda naturala pentru tratarea sforăitului și apneei în somn.
Tratarea sforaitului si a apneei in somn este doar un efect secundar al folosirii vasului Neti (sau Neti Pot).

Exista doua metode de folosire a Net Pot-ului:
  1. Daca cauza sforaitului este reprezentata de congestia sau obstructia nazala, ingrosarea cornetelor nazale, micoze nazale, atunci se poate folosi prima metoda de utilizare a Neti Pot-ului. Aceasta metoda are rolul de a elibera si largi caile respiratorii de la nivelul nasului.
  2. Pentru tratarea apneei in somn si a sforaitului cauzat de slabirea musculaturii vălului palatin sau marirea in volum a amigdalelor palatine, atunci se foloseste un vas Neti sau Neti Pot, prin metoda avansata. Aceasta metoda elibereaza caile respiratorii de la nivelul nasului si faringelui. Detalierea celor doua metode de folosire a Neti Pot-ului sunt prezentate in instructiunile de folosire ale produselor.


Sforaitul si apneea se trateaza cu Neti Pot - persoane care folosesc vasul Neti

Produse anti sforait, Irigatoare nazale

Neti potul este folosit in SUA pentru tratarea sforaitului. Celebrul Dr. OZ il foloseste in celebra emisiune “Dr Oz Show” si stabileste chiar si un record mondial in folosirea Neti Pot-ului, demonstrand ca acest irigator nazal este foarte sigur si poate fi folosi de catre oricine. Chiar si celebritatile de la Hollywood folosesc Neti Pot-ul.

Dr. Oz impreuna cu celebrul actor Hugh Jackman folosesc Neti Pot. Hugh Jackman a devenit faimos prin rolurile de super erou pe care le interpreteaza in filme de actiune Wolverine din seria X-Men, Kate & Leopold, Van Helsing, Prestigiul, Australia, etc.

Dr. Oz prezinta in emisiunea proprie cum se foloseste un Neti Pot.
In emisiunea Oprah Show, Dr. Oz prezinta beneficiile utilizarii unui Neti Pot.


In continuare va prezentam cateva surse de incredere, studii clinice, cercetari stiintifice sau articole ale unor medici renumiti la nivel mondial, care afirma ca sforăitul se trateaza prin folosirea unui Neti Pot. Citatele sunt traduse din limba engleza, iar articolele originale le puteti accesa apasand linkul "ACCESEAZA SURSA"

Dr. Oz recomandă folosirea unui neti pot pentru tratarea sforaitului

Dacă sforăitul începe din nas, curățarea căilor nazale vă poate ajuta. Aceasta permite aerului să circule mai ușor prin nas. Imaginați-vă un furtun îngust de grădină cu un jet puternic de apă. Cu cât devine mai îngust cu atât mai repede va curge apa prin el, producând zgomot. Același lucru se întâmplă și în cazul căilor respiratorii. Dacă nasul este înfundat ca o consecință a unei răceli sau dintr-un oricare alt motiv, aerul va circula cu viteză prin căile respiratorii, ceea ce va conduce la apariția sforăitului. Un duș fierbinte înainte de culcare va ajuta la decongestionarea pasajelor nazale. După duș, folosiți un neti pot pentru a vă iriga căile nazale cu soluție salină. Încercați să vă faceți un obicei din asta

 

Webmed.com recomandă folosirea unui neti pot pentru a trata sforaitul
neti pot trateaza sforait

Daca nasul dvs. este infundat sau ingustat datorita unei raceli sau alt blocaj..