Nasul infundat sau congestia nazala se trateaza prin folosirea vasului Neti sau Neti Pot

Ce este congestia nazala?
Blocarea cailor respiratorii la nivelul cavitatii nazale poarta denumirea de congestie nazala. Acest blocaj duce la un disconfort, cunoscut sub numele de nas înfundat, obstructie nazala sau congestie nazala.

Cauzele congestiei nazale (obstructie nazala), totala sau partiala, pot fi multiple:
Poluarea, răcelile de sezon, sinuzita acuta sau cronica, alergiile, gripa și infecțiile căilor respiratorii, rinita acuta sau cronica.
congestie nazala, nas infudat, inflamatie mucoasa nazala


Cum scăpăm de nasul infundat?

Exista multe metode de a scapa de congestia nazala care se impart in doua categorii:
- remedii aleopate care trateaza efectul de nas infundat (simptomele), de exemplu picaturi nazale.
- remedii naturiste care trateaza cauza problemei.

In continuare va prezentam cateva surse de incredere, studii clinice, cercetari stiintifice sau articole ale unor medici renumiti la nivel mondial, care se afirma ca sforăitul se trateaza prin folosirea unui Neti Pot. Citatele sunt traduse din limba engleza, iar articolele originale le puteti accesa apasand linkul "ACCESEAZA SURSA"

Dr. Oz este o sursa de incredere care recomandă folosirea unui neti pot:

“Principalele simptome ale unui nas înfundat sunt: durere de cap, durere de gât și îngreunarea procesului respirator. Pentru a scăpa de acest discomfort, ai la îndemână mai multe opțiuni. Poți începe prin consumarea unei cantități suficiente de apă astfel încât corpul să fie bine hidratat. Consumă ceaiuri cu efect analgezic și antiinflamator și pune comprese calde sau reci la nivelul sinusurilor. De mare ajutor poate fi și utilizarea unui neti pot. Acesta ajută la decongestionarea rapidă a căilor respiratorii, eliminând în același timp și o mare parte din alergeni și impurități. Totuși, este foarte important să vă asigurați că folosiți neti pot în condiții de siguranță. ”

 

CNN este o alta sursa de incredere care recomandă folosirea unui neti pot pentru tratarea nasului infundat sau congestiei nazala:
neti pot trateaza sforait

Nu este nimic magic despre Neti Pot, de fapt este un alt mod de a pune solutie salina in nas.

Cu toate ca doctorii stiu de mult timp ca solutia salina poate debloca sinusurile, practica Neti Pot a obtinut popularitate...

Yoga International este o alta sursa de incredere care recomandă folosirea unui neti pot pentru tratarea nasului infundat sau congestiei nazala:
neti pot trateaza sforait

Dr. Andrew Weil recomanda folosirea vasului Neti. Oprah Winfrey il iubeste. Tina Fey si Amy Poehler...

Poti sa cureti polenul, praful, precum si alte particule contaminate din aer - inlaturare excesul de mucus - cu un Neti Pot