Durerea de cap, oboseala cronica, insomnia, scaderea atentiei si memoriei se pot trata prin folosirea unui vas Neti sau Neti Pot

            Atunci când ne doare capul, primul lucru la care ne gândim este să luăm o pastilă. Nimic greșit până aici. Dar ce facem în cazul în care durerile sunt frecvente? Putem lua pastile fără a exista riscul să dezvoltăm o dependență? Potrivit celebrului Dr Oz, dacă într-o săptămână luăm mai mult de trei pastile pentru o durere de cap, corpul nostru începe să dezvolte o dependență față de acel produs iar principalul simptom va fi chiar o durere de cap.

Durerea de cap pe care o simțim atunci când ieșim afară cu parul ud, poate ascunde o sinuzită.

Rinita cronică hipertrofică este acea patologie în care capacitatea de constricţie şi micşorare în volum a cornetelor nazale inferioare scade, apărând o obstrucţie nazală permanentă în lipsa unui proces inflamator la nivelul mucoasei nazale. Ca urmare, aerul inspirat va conţine o cantitate mai mică de oxigen. Obstrucţia nazală cu timpul devine permanentă şi nu mai reacţionează la vasoconstrictoarele nazale gen Bixtonim, Vibrocil, necesitând administrarea lor la intervale de timp mai mici.

 Obstrucţia nazală determină respireţie nazală dificlă.

Din cauza respiraţiei nazale dificile, apar:

- oboseală fizică şi psihică

- cefaleea ( durere de cap)

- insomnia

- scăderea atenţiei şi a memoriei

- scăderea mirosului (hiposmie).

            Dr Oz ne spune că așa cum ne ținem gura curată prin perierea dinților, la fel trebuie să procedăm și în cazul sinusurilor, motiv pentru care folosirea unui Neti Pot ne poate scuti de multe suferințe, inclusiv de durerile de cap persistente. De altfel, Dr Oz ne sfatuiește ca atunci când ne confruntăm cu dureri frecvente de cap, pe lângă folosirea unui Neti Pot, să evităm consumul de alcool, să ne odihnim suficient, să nu ne administrăm singuri medicație și dacă este necesar, să consultăm un doctor. Ce spune mai exact Dr Oz? :

 

Consumați multe produse bogate în magneziu și riboflavină, produse precum banane, migdale, spanac sau ouă. Magneziul ajută la stabilizarea vaselor sanguine iar riboflavina ajută celule creierului să gestioneze mai bine energia primită de la corp. De asemenea, este foarte utilă și mestecarea ghimbirului crud. Ghimbirul este un anti-inflamator natural și s-a dovedit de foarte multe ori, mai util ca o pastilă pentru migrenă. Folosiți în mod frecvent un neti pot. Acesta ajută la decongestionarea căilor respiratorii și în mod implicit la combatarea durerilor de cap.

 

Surse: http://www.wellbuzz.com/dr-ozs-tips/dr-oz-neti-pot-sinus-headache-remedy-how-to-treat-cluster-headaches/2/

http://www.doctoroz.com/article/anti-headache-diet

http://www.doctoroz.com/video-series/your-guide-headaches

http://www.doctoroz.com/article/all-natural-migraine-solutions?page=1